2012. április 30., hétfő

Az internet szülöttei

Egy rég halogatott, kicsit kitekintés jellegű írásom következik az internet azon bugyraiból ahova az átlag felhasználó ritkán kerül, hacsak nem a youtube reklámokat látva érez késztetést rákattintani pár új és ismeretlen dologra, bár szerintem nincs sok olyan pihent ember mint én.
Az internet tele van olyan fel nem fedezett tehetségekkel akik kiváló kommunikációs képességükből fakadóan már magukban is önálló szórakoztató társaságot jelentenek ismerőseik körében. Biztos ismertek ilyeneket, akik mellé szívesen ülünk le egy sör mellé mert, lehet, hogy a sztori amit előad már ismert, de a személyisége, és gondolkodásmódja olyan magával-ragadó, hogy időről időre szeretnék vele egy kis időt eltölteni. Általában ezek az emberek szórakoztató szófordulatokkal és vicces gondolatokkal operálnak a való életben is, de ha adunk nekik egy kis időt amikor át tudják gondolni mit szeretnének mondani szinte csak ilyesmivel dolgoznak.
Lényegében ilyen emberekről szeretnék most beszélni akik vlogot (értsd video-blogot) vezetnek. Bár igazából két kezemen meg tudom számolni azokat az arcokat akik tényleg jót, és maradandót alkotnak a saját maguk által kreált műfajban, érdemes szerintem mindenkiről szót ejteni. Mondjuk én csak pár híresebbet fogok felsorolni, akit még úgy érdemesebb nézni.

Kezdjük mondjuk Dodger Leigh-el, aki tényleg egy egyéniség. Két csatornája is van a youtube-on az egyik a Press Heart to Continue , ahol általában a gamer társadalom híreivel foglalkozik, közben néha ő maga is videótesztel. A másik, a szerintem érdekesebb, ahol lényegében önmagáról, a napi eseményeiről beszélget egy kávé, és a macskája társaságában aminek a címe: Dexterity Bonus itt szokott még többek között az utazásairól, és saját kis kreatív dolgairól beszélni.





Az unalom szüli a legnagyobbakat (értitek.. nem?! akkor majd fogjátok, és előre is bocsánat xD ) címszóval jöjjön Hanna Minx aki a Miss Hannah Minx vlognál kamatoztatja a képességeit (még mindig nem?! :O xD ), és tanítja a nagyérdeműt japánul. Jó nem akarok beszélni a hataaalmas.. szemeiről, de kövezetek meg ,  tényleg jó és vicces műsorokat talál ki. Amúgy a leányzó japánba költözött ki egy külföldi diákpályázattal, és ott kezdte a vlogjait leadni, mikor unatkozott és magányos volt.  Azóta született egy másik csatornája, a Bonus Minx, ahol japán ételekkel, animékkel és úgy a saját mindennapjaival foglalkozik, és egy színdarabban is szerepel a Devil's Carnevalban.





Mondjuk folytassuk a sort Toby Turner-el (Toboscus), aki szintén gamer fronton képviselteti magát. Több csatornája is van a yt-on. Az egyik Toby Turner,  ahol nagyjából  magáról mesél, aztán van az a cím amit az internetbe és a gamer, illetve filmes popkultúrába jobban belefolyt olvasók ismerhetnek a Toboscus, tudjátok, itt vannak azok a videók ahol introk zenéire ír szöveget. Ezen kívül egy van még a TobyGames ahol ő is gamel, és a  saját eseményeit kommentálva teszteli a játékokat. A vlogolás több dolgot hozott neki is, többek közt Felicia Day egyik sorozatában is szerepel, róla is lesz pár szó a végén...





Jöjjön most egy magyar induló, Szirmai Gergely, aki a Hollywood Hírügynökség kritikusa. Poénos néhol túlzóan negatív kritikáit sokan szeretjük, sokan meg nem.





Akkor utolsónak zárnám a sort Felicia Day-el, aki egy amerikai színésznő, de közben igazi kocka leányzó. Több filmben is feltűnhetett már, de igazán híressé a The Guild nevű netes sorozat tette. Ha lehet nála nem sorolnám fel hány blogban szerepel, de van egy tök jó gyüjteménye a Geek and Sundry, ahol fel vannak sorolva a kedvencei, és az is ahol ő maga is szerepel.





Azt hiszem ez is sok volt, de gondoltam kitérek a geek popkultúra azon részeire amire mostanában úgy tűnik, lehet érdemes figyelni. Olyan vloggerek örülnek egyre nagyobb népszerűségnek külföldön, ami meglepő és szerintem kicsit örömteli, már várom azokat az időket ahol a youtube nem csak egy megtűrt média lesz, hanem átveszi a TV szerepét, és ahol a reklámok kinyomható feliratok lesznek a tv-n is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése