2010. január 16., szombat

2. bejegyzés folytatás…

Sherlock Holmes
Azzal kezdeném az egészet, hogy alapjában véve én nem vártam sokat az egésztől, a film jan. 7 óta fut a hazai mozikban, és viszonylag nagy sikere van, még az Avatar mellett is, de annyira nem szeretem a krimiket, és Conan Doyle művéért sem vagyok oda…
De mikor elkezdődött a film, már a kezdeti pillanatokban, mikor főcímzene megszólalt átértékeltem gyorsan a véleményem. Elfogott az a reformkori hangulat ami az egész filmből sugárzik… Én személy szerint egy egyszerű akciófilmet vártam, sok robbanással, és nyomozással. Azt már az előzetesek alapján is sejtettem, hogy nem a szokványos Sherlock-ot, és Watson-t fogjuk megint látni…
A film maga fordulatos, és kellően izgalmas, hogy képernyőhöz szegezze a nézőt. Robert Downey Jr., és Jude Law kiváló páros volt, teljesen hozták a gyors észjárású detektívet, és orvos segédjét. Ratchel McAdams-et meg külön öröm volt látni mellettük. Így színészi fronton nem volt semmi probléma a dologgal.
A történet a reformkori Angliában játszódik, de ez nem igazán az a világ, amit Arthur Conan Doyle regényeiből, illetve azok filmes feldolgozásaiból ismerhettünk meg. Az író nagy hangsúlyt fektetett a századvégi hiedelmeknek, babonáknak. A történet is ezen alapszik…
Sherlock-ék képviselik a rációt, és a logikát, míg akik ellen harcolnak, az emberek babonáit, félelmeit akarják kihasználni. Az is tetszett a filmben, hogy nem vitték túlzásba sem a természetfelettit, sem a krimi vonalat… Jól megtalálták az egyensúlyt, ezzel a titkos társasággal.
Összességében nagy meglepetés volt számomra, és mindenkinek csak ajánlani tudom, aki már unja a kék űrlényeket a Pandoráról..



Most tartok egy kis anime áttekintést a hétről, a magam szórakoztatására.[Spoiler veszély!!!!]
(Mintha eddig nem magamat szórakoztattam volna… :) )

Most beszéljünk valami heti, eseményről. Megjelent a Dancing in the Vampire Bund 1. epizódja, és valamikor most a hétvégén fog megjelenni a 2.
(Lehet, hogy miközben írom, már kész az angol feliratos változat)
A sorozat, egy japánban futó manga alapján készült, és mint a címéből kiderült vámpírokról fog szólni (MEGINT?!). A sorozatban a vér, és erőszak fog keveredni némi vámpíros romantikával. (MEGINT...)
Az 1. rész eseményei gyorsan átfutva…
Egy vámpír megtámad egy nőt, ez nyilvánosságra kerül, és következő jelenetben már egy japán talk show-ban vagyunk, ahol azt próbálják kideríteni, igazat mondott-e a megtámadott hölgy, és vámpírok tényleg léteznek-e..
Persze kiderül, hogy igenis léteznek, és a show hamar vérfürdővé válik…
Tovább nem folytatom nézze meg akit érdekel…



Mint gondolom, többen tudjátok 2009 karácsonyán kijött a HELLSING ova 7-ik része. A youtube-on már fent van a félkész feliratos változat, ami nem is igazán felirat, sokkal inkább a manga szövegeinek jó helyre illesztése… Az epizódban Serasból végre előtör az igazi vámpír, és legyőzi Zorin-t, a kaszás illuzionista vámpírt, aki 1. próbálkozásra nagy falat lesz neki. Sajnos ehhez Pip Vernedead kapitány halála kell, aki szerintem a sorozat legjobb alakja volt. Némi öröm lehet, hogy nem hallt meg teljesen mert Serasban tovább él a lelkének egy darabja. C’est la vie, ahogy ő mondta Serasnak a véres csók után. Ezzel el is köszönök… Viszlát a következő alkalommal, addig is nézettek el egyik jó haverom blogjára, van rajta jónéhány hasznos dolog http://timester.spaces.live.com/…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése