2010. január 15., péntek

2. jelentkezés a szemközti oldalról...

Tisztelt olvasó! Az oldal sikeresen vette, az első akadályt, ami a saját magam állította mércéből állt. Az első kis bemutatkozó szövegem jócskán átlépte az én 10 főre szabott mércémet, így utólag is nagyon köszönöm a kommenteket, és örülnék, ha mindig lenne aki hozzáfűz valamit a saját gondolataiból, ha esetleg kérdése, észrevétele van ne habozzon kifejteni.

Elkészült az első dizájn, ami egyenlőre inkább a célszerűséget, mint az esztétikát tudhatja pozitívumának. Nekem személy szerint tetszik…
Eleget téve a kérésnek a fehér betűk, le lettek cserélve „Trabant” kékre, a kontraszt így nem olyan nagy, talán így beváltja a hozzá fűzött reményeket.
A másik, amit én személy szerint nagyon jó dolognak találtam a youtube-os kis zenei összeállítás, a jobb alsó sarokban. Itt lassan véletlen szerűen váltakozva a kedvenc bandáim, és amv-im kapnak helyet egyenlőre.
Ez még nagyon képlékeny dolog… Ha valaki szívesen látná itt egy-egy saját kedvencét, azt is szívesen hozzácsapom a véletlen generálóhoz, elég, ha egy kommentben leírja a banda nevét.
Elkészült a java chat is, belépésnek két módja van, az egyszerűbb, hogy Guest-ként lép be az illető, és átírja az ott található Guest***-t az ő netes nick nevére..

Mindenki mindenről írhat amiről akar, lehet kritizálni, vagy megjegyezni, ha esetleg egyetért valaki az elhangzottakkal. Én nem nagyon fogok moderálni, tőlem mindenki annyira szókimondó amennyire akar, csak egymás sértegetését, és fölösleges szívatását kerüljük el..


Erről jut eszembe a héten egy szokásos fröcsögős, gagyi sorozatban (Smallville), hallottam egy jó mondatot, amit a megvakult Luthor böffentette be egy őrült tudósra, aki mindent összehordott egy bizonyos űrhajóról, ami lezuhant, csak senki nem hitt neki… (a storyt gondolom nem kell
magyarázni, szóval az űrhajó valóban lezuhant a búzatáblán..)

„Minden Arthurnak kell egy Merlin..” tetszett a gondolat, úgy hogy tovább is fejtegettem magamban, a mindennapi élet szempontjából.

Most vegyük egy kicsit az én elgondolásomat, erre a rövid kijelentésre…
Magyarán azok a valódi irányadók, akik most nincsenek benne a hétköznapi gondolkodók közt. Úgy is mondhatnám, hogy mindenkinek, aki a dolgok mögé akar látni, egy kicsit ki kell lógni a tömegből, mert nem fogja látni, hogy miért csinálja az átlag azt, amit csinál. Ha túlságosan meg akarunk felelni másoknak, mi is egyé fogunk válni azokkal, akiknek már lassan beivódott a tudatába a „droidság”.
Ennek elkerülése végett több dolgot is tehetünk, de a lényeg mindig a jó társaság kiválasztása…
Azok a jó baráti kör résztvevői, akik hozzánk hasonlóan látják a világot, de nem rettegnek újabb utakat is találni.

Vegyünk a magyar valóságot… az emberek nagy többsége nem is törődik azzal, hogy ki ő, honnan jött. Él, mint hal a vízben, hallgat a „drága-kedves” politikusokra, és a reklámokra, amik azt a szemetet adják a kezünkbe amire semmi szükségünk sincs.

Ilyen egy átlag…
Na nem akartam sem politizálni, sem végső véleményt nyilvánítani, ez nem az én tisztem..

A kérdés csak annyi, kedves olvasó, hogy te akarsz lenni az a különc, aki rámutat a helyes irányra, vagy a droid, akinek csak az a fontos, hogy az adott közösségben képviselje az átlagot, és csak egy reklámarc legyen. Na nem is fejtegetem tovább ezt gondolatsort, csak tetszett az idézet, aztán gondoltam megosztom azokkal akik rátekintenek a Túloldalra.

Ha hozzáfűzni való lenne, a kommenthelyet mindenki ismeri..

Térjünk is inkább át azokra a dolgokra amikről szó lesz az elkövetkező sorokban.
Kicsit beszélni fogok az ide karácsonyi szezon egyik nagy mozis meglepetéséről a Sherlock Holmes-ról, ami az Avatar után, talán 2. nagy sikerfilm a közelmúltban…
Aztán lesz, némi laza kis animációs blokk ahol most inkább a horror vonalon mozgok..
Ezeken kívül, gondoltam tartok egy kis előre tekintést, hogy milyen jobb filmeket lehet majd látni a következő pár hónapban. Ha valakinek van kedve írhat még hozzá, sőt jó lenne, ha páran felsorolnának nemsokára megjelenő jobb filmeket…

Most fog kijönni DVD-n a Becstelen Brigantik, ami körülbelül a múlt év egyik legjobb filmje volt, bár ez a gyenge felhozatalnak is köszönhető, viszont ez a film tényleg jó… Nem kizárt, hogy Tarantino 2. legjobb filmje lett Ponyvaregény után. Egyébként a történet folyamán hasonló összevágásokat, és visszaemlékezéseket használ mint a 90-es évekbeli klasszikusánál, itt is több szálon fut a történet, és hasonlóan, körülbelül a felénél áll össze a teljes kép.
Úgy, hogy szerintem érdemes lenne ezzel kezdenem, bár szerintem az itt olvasók 90%-a igazi torrentbetyár, úgy, hogy biztos látták már így vagy úgy..
Azért mondok pár szót a történetről ha esetleg valaki még nem ismerné..
A film maga, egy kitalált történet a 2. világháborúban. Az elsődleges szál, a film magja, egy csoport gerillaharcosról szól, akiket az amerikaiak vetnek be Franciaországban, hogy likvidáljanak minél több német katonát, és félelmet keltsenek az ellenség közt. Ezek zsidó katonák akik, Európából menekültek külföldre, és most visszatérnek. A vezetőjük egy olyan katona akinek a vérében apacs vér is csörgedezik
A második szál az, a „Zsidó Vadász” gúnynevű SS tisztről szól aki a náci rendszernek az egyik magasrangú nyomozója, de valójában csak egy hétköznap nyomozó aki tenyérbemászó ugyan, de csak munkáját végzi, mellesleg a film talán legnagyobb szerepe.
A harmadik pedig egy kis moziról és a tulajáról szól, akinél egy filmvetítést akar tartani a náci vezérkar, egy új propaganda filmhez.
Ennyi elég is lesz filmről.. A DVD két kiadásban fog megjelenni egy lemezes, illetve dupla változatban. A duplán az extrák mennyisége elfogadható, de van egy csemege, ami megér egy misét.. A filmben látott propaganda film is helyet kapott ami ott „A nemzet büszkesége” címet viselte. A többi a szokásos bakik, képgaléria, egy rakat kisfilm..
2010 jan. 26. fog megjelenni, és kiváló ajándéknak tűnik családtagoknak, haveroknak, akik fogékonyak vérre, és az elborult ám nem rossz storykra.





Ha már elborult story-ról van szó, engedjétek meg, hogy elküldjem a Deadtimes Stories 1. egyik bevezető epizódját, sajnos angoltudás szükségeltetik hozzá, de ha az megvan, akkor élvezhető kis horror story lesz. Egy kislányról szól, aki skizofrén, és lát dolgokat amit nem kéne neki, de senki nem hiszi el neki, hogy ez mind igaz..



Aztán most jöjjön valami olyan amihez nem kell nyelvtudás.. Elég híres kis animáció, úgy, hogy valószínűleg sokan fogják ismerni.. (+18)






A végére hagytam egy kis vicces videót, ne csak mindig vérengzés legyen a vége... :)
Egy kislányról szól akit a szülei elküldtek a szobájába, és most háborút akar indítani, ellenük. Sajnos ez is angol, de ígérem legközelebb próbálok olyan videókat keresni ami le van fordítva, vagy feliratozva.



Egyelőre ennyit írok, elküldöm, sajnos még nem tudom mennyi az ingerküszöbötök, úgy, hogy nem viszem túlzásba, holnap, vagy vasárnap este lehet leközlöm a maradékot... addig is vigyázzatok magatokra..
Zárásképp, egy német gó
tikus banda, akik klasszikus hangszerekkel, mint hárfa, és duda, próbálnak kialakítani saját hangzásvilágot 95 óta...


In Extermo - Vollmond



6 megjegyzés:

  1. hát nem tudom hogy vagy vele, de nekem a vizsgaidőszakra eléggé lement az "ingerköszüb"-öm. Látom jól bírod! :D

    VálaszTörlés
  2. A Holmes-ra kiváncsi vagyok. Elég jó kis steampunk-os beütésű darab. A Becstelen Brigantik, már megjelent. Gatyamadzag 4E ért lehet keresni a teszkóban a papírálványon. Amint lesz rá keret, megyek is beszerezni.

    off: kislányos vidi előrr van egy kis elírás: "akit a szülei elküldtek a szobájába a szülei"

    VálaszTörlés
  3. A hibát javítottam, a dvd pontos megjelenését interneten láttam, csodálkoztam is, hogy mivan, de ezek szerint a nagy oldalak is tévedhetnek.. :D

    VálaszTörlés
  4. aaaaz a kiscsajos videó üt :D ügyivagy =)

    VálaszTörlés
  5. Hát aki engem ismer az nagyon jól tudja mér nem tetszett a becstelen brigantyk :D de mint a film megvalósítása nem volt rossz :). Tölt neked aztán jól sikerülhetett a vizsgaidőszak ha tudsz még a blogoddal foglalakozni :D. Kül mint az előző is ez is jó lett csak ebben kevesebb a filozófiai fejtegetés :)

    VálaszTörlés
  6. Hát két esélyes a dolog, vagy azért érek rá, mert olyan jól tolom, vagy azért mert nem.. :D
    Egyébként nekem a kedvenc karakterem a kocsmában lévő ss tiszt, akit nem ejtettek a fejére, és nem volt hülye észrevenni az összeesküvést. Sajnos nem élt túl sokáig, hogy elmondhassa..

    VálaszTörlés