2011. július 3., vasárnap

Ausztrália - 1. hét második rész

Képeket a http://msigx600zt.thildorax.operaunite.com/ címen találtok az utazásról, meg kérnék mindenkit, hogy ne nagyon töltögessen le, mert az itteni netünk korlátozott, és ha elérünk egy bizonyos adatforgalmat, belassul...

Szóval Kiamában vagyunk. Egy üdülőváros.
Itt minden teljesen más, a fák, a házak, minden... New South Wales-ben pl törvénybe van iktatva, hogy a házak 80%-ának téglából kell lenniük. Vannak ilyen nagyon szép virágos fák amik így girbe-gurba módon nőnek, és ilyenkor télen az egész piros virágokkal van tele lomb nélkül. Például azokat a fákat gazként kezelik pedig nagyon szépek.
Az emberek nagyon kedvesek, folyton mosolyognak. Kb 20 millió ember lakik az egész kontinensen, de csak a partvidéken, belül elszórva vannak települések, és az őslakosok.
Amit pl Magyarországon hallani, hogy ilyen sok mérgeskígyó, meg olyan sok mérgespók, ennyi cápa, krokodil támadás van. Teljesen alaptalanok.. Mondjuk egy jó példa erre amit a nagybátyám mondott: Évente 4-5 kígyóharapás ér embereket, és ebből csak 1 halálos.
De az emberek nem is nagyon foglalkoznak ezekkel. Azaz általános felfogás, hogy amíg nem zavarják az állatokat, addig ők sem bántanak minket.
Érdekes, hogy a városokon belül csinálnak egy-egy ilyen pusztást, ahol a madarak lakhatnak. Így olyan mintha az emberek lakta település is része lenne a környezetnek.
A házak tele vannak napelemmel, víztisztítokkal, szélforgókkal mert az állam nagyon támogatja az alternatív energiákat.Minden konnektoron van pl egy kapcsoló, hogy a stand-by módok se fogyasszák az áramot. Bár azaz igazság, hogy azokat is ráveszik erre akik nem akarják, mivel az áram és vízszámlák egyre-egyre magasabbak. Mondjuk egy 2 fős család áramfogyasztása 20-25k forint között van havonta, ha megpróbálnak teljesen csak a legszükségesebb dolgokra hagyatkozni.
Ugyan így vannak a dohány, és alkohol termékekkel. Egy doboz cigi (20szálas) 3000-4000Ft között mozog. Míg a ruhák, és élelmiszerek hasonló áron vannak. A benzin meg olcsóbb, bár nem sokkal.

Hétfőn megyünk a kék hegységbe, akkor nem leszek net közelben egy hétig, majd hétvégén írok még pár dolgot, remélem a képeket meg tudjátok majd nézni..

2 megjegyzés:

  1. Remélem sok fényképet csinálsz, aztán ha megjöttél megtudjuk nézni. Jó túrázást v nemtom micsodát :D

    VálaszTörlés
  2. Hát megjöttem..
    Fényképek, azok aztán vannak, majd egyszer megmutatom.. :D
    Majd írok, de most nincs hozzá türelmem..

    VálaszTörlés