2011. július 1., péntek

Ausztrália - első hét

Huh nem is tudom hol kezdjem..
Talán ott, hogy mikor írom ezeket a sorokat, nálam épp hajnali fél 1 van, szombat. Otthon Magyarországon a windows-os óra szerint péntek 16:30.
Egyenlőre nem tudom meddig fog tartani egy-egy kép feltöltése, így inkább az iromány végén fogom őket beilleszteni, legalább biztos lesz valami az oldalon, ha el is megy a feltöltögetéstől a kedvem.

Akkor pár szót az útról: kedden hajnali 4kor indultunk szüleimmel, és húgommal a Ferihegy 2B termináljára, hogy a papírmunkákkal biztosan elérjük a 8:30-kor induló járatot. Az első felszállás és a kezdeti keveredések után sikeresen le is száltunk Londonban 2óra 40percig tartó repülőút után.
Ez egy Brittish Airways járat volt, amin minden angol volt, a tejjel kínált teával, és a stewardessek britt kiejtésével együtt.
A repülő egy sima kontinensen belüli airbus volt, nem túl nagy személyzettel, és úgy 100 utassal. Kajának egy gyors reggelit szolgáltak fel, teával, és szendviccsel.
Valamikor 10 óra után (ottani idő szerint) sikeresen elértük a 5as terminált, majd busszal kellett átmenni az 3-asra.
Volt 2 óránk felszállni a következő járatra ami már egy sokkal modernebb, kontinensek között mozgó, Quantas járat volt. Szerencsénk is volt, hogy Ferihegyen sikerült elintézni ide is a felszállókártyákat, mert nem is lett volna idő mindenre.
Húgom a rövid repülőút után egyből dohányzót keresett, de ezt az Unió törvényei ugye nem nagyon támogatják ezt, és mint késöbb a keresgélés során megtudtam migrációs papírokat kellett kitölteni, ahoz hogy kimehessen a terminálról egy szál cigire.
Végülis egy gyors Sturbucks ebéd után meg is találtuk a kapunkat (vagy 40 perc gyaloglás után). A Heathrow reptéren nem tudom ki mennyire járatos, de valami hatalmas, egy-egy terminál között tömegközlekedéssel lehet eljutni, és terminálok mondjuk akkorák mint egy-egy nagyobb bevásárlóközpont itthon (mint mondjuk a WestEnd).
Innen kb kétszer 10 óra repülőút volt hátra. A gépünk egy A380-as hatalmas repülő volt, 3 emeletnyi emberrel, és minden utasnak saját képernyővel.

Egyenlőre ennyit mára, majd még folytatom..

Jó akkor most van időm kicsit folytatni..
Már nem vagyok annyira elfáradva az időeltolódás miatt. (Lehet gratulálni, már sikerült elaludni 11-kor, és felébredni reggel 10-kor) :D
Ott tartottam, hogy a Quantas A380-as repülőjével mentünk, húgom sikeresen kifogott egy fiatal német csajt aki az utazás teljes ideje alatt helyfoglalósat játszott az ablakk mellett. (lényegében felrakta a lábát az ablakhoz, a fejét meg a húgom vállára)
11 órát repültünk Szingapurig, majd onnan 1 óra pihenés után egészen Sydneyig, ami még 10 óra volt onnan.
Kis érdekesség, hogy angliától angol kajákat szolgáltak fel, Szingapurtól meg ázsiaikat. (nem volt vmi jó, pedig én szeretem a kínai konyhát)


Estére érkeztünk meg. Én kb 3 órát aludtam a 24-26 órás út alatt, szóval mire elértünk a nagybátyánkhoz, úgy döltünk be az ágyba, mint valami zsák krumpli.
A következő napokban itt a környéken sétálgattunk.
New South Wales-ben lakunk Kiamaban, úgy 100km-re Sydneytől. A legnagyobb város a környékünkön Wolongong ami így Magyarországi mértékkel egy megyeszékhelynek felel meg.

3 megjegyzés:

  1. hugod bagózik? fujj. A380 nice xD

    VálaszTörlés
  2. Jaja, és Jaja :D
    A repülő vmi brutális nagy volt, ha lesz időd, amikor fent vagyok, meg tudom mutatni az Opera Unite-on, mert üröm az örömben, hogy korlátozott netünk van. Így ha túllépünk egy bizonyos letöltéskeretet akkor lekorlátoznak. De unite-on azszem meg tudod nézni leszedés nélkül.

    VálaszTörlés
  3. ja de csak ha online vagy, és a nagy időkülönbség miatt macerás egyeztetni, de kibírom amig hazaérsz

    VálaszTörlés